juristfunderingar

Jag kommer ihåg när jag vid ett tillfälle under första året på Handelshögskolan i Stockholm gick på ett event som skolans projekt Fokus: CSR hade anordnat. Eventet var en gästföreläsning på advokatbyrån Mannheimer Swartling och även om jag aldrig hade övervägt en karriär som jurist eller advokat (är främst den där lagboken vars vänskap jag aldrig övervann under Introduction to the Law of Business & Commerce som är anledningen till den slutsatsen) så började jag ändå ompröva den tankegången när vi blev serverade lunch på deras takterrass. Utsikten över Stockholms hustak var ganska svårslagen. Och jag som både är en Stockholms- och utsiktsjunkie var i extas.

En annan advokatbyrå med så pass fina lokaler att man börjar överväga att helt åsidosätta sin ekonomikandidatexamen och blivande masterexamen i business & management är Advokatfirman Åberg & Co. 1961 etableras verksamheten som 1991 kom att bedrivas som advokatfirma. Deras huvudsakliga inriktning är miljö- och fastighetsrätt, men de erbjuder även specialistkompetens inom ett flertal verksamhetsområden. Åberg & Co biträder privatpersoner för tvistelösning, förhandlingar och miljörättsliga tillståndsärenden, men advokatfirmans uppdragsgivare återfinns i första hand inom näringslivet samt bland statliga verk, myndigheter, kommuner och organisationer. Av de 14 anställda är tolv jurister och sju av dessa äger verksamheten. Av dessa sju är dock endast en kvinna. Det om något skulle faktiskt kunna få mig att ge mig in på den banan. Att ha en trevlig utsikt, fet lön och bidra till jämställdheten inom juristvärlden. Perfekt.

 

tröttis

Var uppe till sent igår natt och skrev på min hemtenta. Har haft typ en månad på mig att skriva den, men min vana trogen sparade jag allt jobb till dagen innan haha. Hade tänkt börja redan i helgen (eller en månad tidigare lol fast lite mer seriöst i helgen) men...
  • ...i fredags hann jag knappt hem mellan långlunch efter skolan och sedan iväg på klassittning
  • ...under lördag dag hade vi seriens sista match mot serieledarna Tumba (sämsta matchen ever, jag kunde knappt vara med första halvan av första halvlek innan jag sabbade min tumme igen som jag trodde skulle klara sig sista matchen med lite tejp, men fick sitta med kylpåsen resten av matchen och blev uppmanad att gå och röntga den pga risk för spricka lol never happened tho)
  • ...på lördag kväll gick jag på en spelning på en hemlig liten bar vid Zinken och sjöng Stay By Me promenerandes på en snöig Hornsgata
  • ...på söndagen satt jag i tre olika Skype-samtal innan Clarissa kom över och vi käkade och degade och kollade Hot Rod medan jag skrev sms till hennes eventuella nya fling och parallellt försökte hantera my own shit haha
Och sen var helgen över! Sista jag gjorde innan jag somnade var att jag gick runt i mitt rum och pratade för mig själv för att öva på en presentation vi hade på Electrolux huvudkontor i måndags.
  • måndags efter presentationen blev det häng på Juiceverket under dagen och sedan sen natt eftersom jag även skjutit upp att läsa ut boken som jag blivit assigned
  • tisdags blev det ännu en långlunch och lite random häng med sighseeing, perukprovning och Lejonkungen, handboll, lite nya upptäckter såsom Akua Naru's How Does It Feel?
Så först i onsdags tog jag mig tid för att ägna mig åt hemtentan. Började nån gång vid 15-16-tiden och blev klar 12 h senare. Tänk om jag faktiskt hade börjat för en månad sedan, då hade jag kunnat åka bort dessa dagar! Men nu ska vi inte vara för efterkloka. Point is: jag däckade idag på eftermiddagen och tänkte precis innan att "en powernap kan jag nog behöva ändå" men vaknade waaay too late. And that's where we're at now.
 
 

An Orca named 'Pickle'

 
Alltså, hur jävla fett är inte det här? Så sjukt coolt!!! Förutom att relationen mellan människa och späckhuggare är helt otrolig blev jag alldeles upp-över-öronen-amazed av att se början av videon. Den där snubben paddlar bland alla de stora djuren som lever i havet! Så. Himla. Sick. (vill också)