folk som tänker utanför boxen

Appropå skolan ställde jag, Wiebke och Lynna upp i Hult Prize-tävlingen för några månader sedan. Årets tema var "urban cities" och vår idé var att starta en skola i Sydafrika (eller var det Kenya? Vi sade hur som helst fel under ena presentationen, är därför jag inte minns haha). Skolan skulle ha som mål att vidareutbilda flickor i samarbete med diverse lokala företag som efter avslutad utbildning kan anställa studenterna som då har nyckelkompetens inom önskade områden. Skolan skulle även erbjuda enskilda kurser för anställda som bara behöver finslipas inom något område. Tyvärr gick vi inte vidare i tävlingen, konkurrensen var väldigt hög (de som vann och kommer att representera vår skola i London i mars har en väldigt stor chans att ta sig till New York tror jag).
 
Anledningen till att jag tog upp exemplet med skolan i Sydafrika/Kenya är att jag precis upptäckte ett svenskt företag med väldigt liknande (i princip samma) business concept! Så vi var ändå inte helt ute och cyklade med Hult Prize. Det svenska företaget heter JA Kompetens och erbjuder rekrytering och utbildning inom bygg, fastighet och industri. Enligt dem själva är de ett flexibelt företag som både erbjuder utbildningar på ett traditionellt sätt såsom vi är vana vid dem, men även företagsförlagda om man råkar vara en större grupp med samma behov av utbildning. Då ser de till att utveckla och verkligen custom make utbildningen efter överenskommelse med sin företagskund angående dennes specifika behov och önskemål.
 
Vidare påstår JA Kompetens att de "tänker utanför boxen" när det kommer till rekrytering och matchningen mellan kompetent personal att tillgå och en kund som ska tillsätta ny arbetskraft. Och att tänka utanför boxen gillar vi ju! Särskilt då man som marknadsföringsstudent alltid blir uppmanad att tänka utanför boxen i skolan, känns skönt att de gör det där ute i arbetslivet också. Hur de gör detta vet jag dock inte, men enligt dem själva sätter de "kandidaten och hennes önskemål i första rummet och ger oss inte förrän lämplig arbetsgivare lokaliserats och anställning realiserats".
 
 

Kommentera här: