Sommarfin

När jag nu avslöjat mina planer på att rymma Sverige och dess nyckfulla april-/majväder kan jag även avslöja mina skönhetstips på hur man bäst gör sig sommarfin. Som jag skrev tidigare så måste man börja komma in i tänket med att det snart är sommar – sommar, sommar, sommar! – men sedan finns det ju också lite mer praktiska sätt att förbereda sig på.

Skrubba kroppen. Ett riktigt skönt sätt att avsluta det långa kapitlet av mörka dagar och vinterkyla är genom att förbereda huden för ljusare dagar med lättare kläder och mer solexponering. Och vad är då skönare än att genomföra en ordentlig skrubb av hela kroppen? Man känner sig renare, fräschare och en eventuell sommarbränna kommer att fästa mycket bättre.

Decléor 1000 Grain Body Exfoliator, 349 kr | Maria Åkerberg Body Scrub 200 ml, 159 kr
 

Använd brun-utan-sol. BUS har länge varit underskattat! Men faktum är att en brun-utan-sol-bränna är så mycket bättre än en naturlig. Om man är som mig och helst inte exponerar sig för solen på grund av alla de risker som solning för med sig är brun-utan-sol lösningen; välj ett som är vitaminberikat men tänk också på att din hy under den artificiella brännan inte skyddas av detta mot solen.

Bareminerals Faux Tan Body Sunless Tanner, 399 kr | Jane Iredale Tantasia, 349 kr
 

Pimpa naglarna. Vad känns bättre än ett par välmålade, ljusa naglar? Detta bara skriker ”sommar”! Och är ett av mina måsten när jag ska känna mig sommarredo. Välj en härlig färg i ljus nyans och underhåll naglarna regelbundet för att ständigt se sommarfräsch ut.

Essie Professional Nail Polish: Not Just A Pretty Face | Bikini So Teeny 800 | Tangerine 116 | 129 kr/st

Samtliga produkter finns på babyface.se

Kommentera här: