Första helgen i april

Första helgen i april 2016 kändes som en enda lång extension på påskledigheten. Har varit SÅ skönt att vara ledig, bara dega och sova riktigt länge somliga dagar, vara ute och njuta av ansvarslösheten andra dagar. Så när fredagen nu kom kändes det inte så annorlunda förutom att alla andra som inte varit lediga went loco haha.
 
Fredagen började med en lunch tillsammans med Nakisa, my preggo friend! Mindre än tre veckor har hon kvar innan en liten pojke kikar ut. Helt stört att man går och bär på något som växer inom en så pass länge - nästan ett helt år!!! - och sen när den kommer ut förändras livet helt.
 
Efter preggo-lunchen som bestod av bebissnack och thaimat (vegetarisk of course) åkte jag till Röda Söder för att gå på upptäcksfärd med Mr Erasmus. Vi klättrade i berg, kikade in i de gamla söderkåkarna med låga fönster och rummen fyllda med tidningar, tekokare och dammiga prydnadssaker, fantiserade om att bo i en liten stuga vid Söder Mälarstrand med insynsskydd men utsikt mot Stadshuset och höll på att förfrysa oss innan vi sprang in på ett kafé. Fick även en present från London - grönsaksformad choklad hahah. Så himla kul. Och gott!
 
Därefter väntade lite beauty fix, jag fixade naglarna och kände mig fett fredagsfräsch. Ska mynta det där begreppet för övrigt - FFF (Fett FredagsFräsch). Lagade mat på ett recept à la Kicki som jag modifierade lite. Vi är båda ganska nya i att köra stenhårt med vegetarisk kost så det är alltid kul att dela recept med varandra. Denna gång blev det en supergod mashup av det man vanligtvis har hemma: zucchini (eller svamp), lök som sedan steks i balsamvinäger (blir nästan karameliserad), vitlök, crème fraiche (eller grädde), salt, peppar, pasta. Och allt åker i stekpannan i princip i den ordningen.
 
Medan jag diskade upp middagen stod Alexis utanför köksfönstret och vinkade frenetiskt till mig eftersom min telefon som vanligt var på ljudlöst hehe. Ganska skönt att slippa höra den, men i såna här stunder kan det ju faktiskt vara bra att ha på ljudet. Anywho, vi fixade oss lite och när Clara sedan anlände drog vi ut i Stockholmsnatten. Det blev som vanligt Boquerian och Kåken - alkoholfritt för min del, väldigt skönt. Träffade lite skönt folk, bankade på en hel del toalettdörrar, trångdansade järnet. Efterfesten hölls i någons rökiga lägenhet på Gotlandsgatan med ostbågar och 7-Eleven-godis. SÅ stora cravings efter ostbågar hela kvällen som föranleddes av typiskt filipino girl talk där vi jämförde annat med ostbågar hahah... Our twisted minds.
 
På lördagen var jag otroligt seg. Hade tänkt åka iväg till mamma ganska tidigt, men var så himla trött på grund av den sena (och ganska meningslösa om man bortser från ostbågarna) efterfesten så kom iväg väldigt sent. Men var mysigt att komma dit i alla fall, träffade Kristus en snabbis på vägen dit och sedan åt jag och Big Mama middag och drog på Slumdog Millionaire innan vi gick och lade oss. Det är en så himla lustig upplevelse att kolla på film med mamma (förutsatt att hon faktiskt är vaken hela filmen) för hon skrattar alltid vid fel tillfällen och roas av scener där folk gör illa sig osv hahah undrar var jag fått mitt twisted mind från???
 
På söndagen sedan kom Kristus över på frukost med oss, det var jättemysigt. Var otroligt länge sedan vi åt frukost allihop tillsammans, det händer ju i princip aldrig längre. Lite sorgligt nu när två själar saknas liksom, tidigare var det alltid fullt hus men nu gapar ena köksstolen tom och tystnaden från golvet där det tidigare nosades runt efter nedtappad mat är fortfarande påtaglig. Men som sagt, det var en mysig morgon. Och vi kom fram till att vi ska göra detta oftare.
 
Mamma och Krister åkte iväg på egna bestyr så jag var kvar själv. Spelade lite piano, utförde några tester inför en slutintervju som jag blev kallad till. Åt middag i form av ris, broccoli, grönsaker och vitlökssås - sjukt gott. Och så simpelt! Mådde dock illa efteråt för att jag åt för mycket vitlök haha på väg in till stan sedan ville jag bara lägga mig ned och dö i princip :)
 
Helgen avrundades med bio på Victoria tillsammans med partners in crime Lexo och Clarissa. Vi såg på Hail, Caesar! som var otroligt udda haha. Väldigt random film som egentligen hade en helt meningslös handling och mest är en liten godispåse för Hollywood-fantaster. Skulle nog inte rekommendera att man tittar på den på bio då man får samma upplevelse hemma, även om det fanns en del kraxande skratt i salongen haha. Sedan blev det ett spontanbesök på Göta Källare där Ryan Leslie spelade. Kul att hälsa på alla gamla kollegor! Och grov beslutsångest när det kom till att följa med vidare ut eller inte haha men drog hem då jag skulle upp dagen efter. Very responsible of me.
 
Helgen avslutades HELT sedan med plansmidning om en framtida San Diego-resa. To be continued...
 
 

Kommentera här: