Andra helgen i april

Min första helg efter internshippets början startade ganska tidigt. Gick hem vid lunch på fredagen för att jag inte mådde särskilt bra, vet inte om jag åkte på något väldigt tillfälligt eller bara behövde sömn. Har varit en ganska uttömmande vecka, alla från klassen jag sprungit in i sedan internshippen började har alla varit lika slut haha. Så himla många nya intryck, hjärnan blir överbelastad.

Efter lite lugn och ro och being taken care of by a friendly friend mådde jag dock bättre. På kvällen var det planerat sedan tidigare att jag och Helen skulle ut och dansa salsa och eftersom det var mer än dags att lämna sängen – hur skön och helande den än må vara – begav vi oss ut. Fick uppslutning av ett par andra cheyor, bl.a. Ksenia som fick panik när hon inte kunde hitta sin telefon och innan kvällen var slut visste hela klubben om att någon hade snott hennes telefon innan hon hittade den inlindad i sin halsduk hahaha… Men kul var det på salsaklubben i alla fall! Jag drack ingen alkohol, är inte så fond of that anymore, men hade lugnt kunnat behöva något i början av kvällen för när vi kom dit insåg jag att ”Oj då, det här är ju inte alls som zumba…” hahah. Hade förresten hängt hos min grannar innan salsaklubben, de har a Swedish penthouse högst upp i huset. Stort killgäng, trevligt folk. Anywho, de latinamerikanska gubbarna (och pojkarna) (exakt, fanns inga män) tycker det är kul att känna sig behövda och lärde mer än gärna ut dansstegen. Kan fortfarande inte proper salsa tror jag, men nu kan jag dansa utan att oroa mig i alla fall hehe.

Under hela helgen har det inom handbollsvärlden ägt rum slutspel i stockholmshallarna. Och dessutom spelade Sverige för en plats i OS, så det har verkligen varit handbollshelg deluxe. Jag dömde fyra matcher i Sköndalshallen på lördagen, flickor födda -99 och pojkar födda -01 som var större än 99-tjejerna haha. Jag kom till hallen – pigg, fräsch och utvilad för jag visste att det skulle bli tuffa slutspelsmatcher med hetsig publik – och såg att en JÄMN F-99-match pågick. Och det var helt galen stämning. Så mycket värre än jag förberett mig på. Så då fick jag höja den mentala nivån ÄNNU mer innan det blev min tur att kliva in på planen som domare. Lyckligtvis gick alla matcher bra för tack vare att jag var inställd på hög kvalitet blev de matcherna som inte var så högkvalitativa högkvalitativa. Fick bra feedback från tränare, spelare och publik så det var en väl tillbringad lördag :)

Kom hem sent från matcherna och skulle döma fyra matcher med start tidig söndagsmorgon, men en middag i Aspudden hann jag med innan dess. Sjukt goda halloumiburgare lagades och helt fantastiskt pianospelande bjöds det på. I’m a sucker for instrument playing qualities… Kämpigt att komma upp på söndagen och åka iväg till Skärholmen denna gång för det blev inte så mycket sömn ändå, men matcherna gick bra. Lite yngre tjejer denna gång, tror de var födda -03. Medan jag stod och suddade mitt gula kort efter andra matchen hörde jag någon från publiken komma fram till mig och min domarkollega och säga ”Tjejer, jag måste bara säga en sak…” och jag tänkte att det var någon irriterad jävel som ville påpeka något fel vi gjort så jag fortsatte sudda och låtsades inte höra, men då fortsatte han med ”…ni dömer OTROLIGT bra!” och då tittade jag upp och sken som en sol haha. Var dessutom extra kul att höra alla berömmande ord från just honom för han hade tydligen själv dömt en hel del i sina dar.

När jag äntligen kom ut ur Skärholmshallen blev jag SÅ glad av solen så jag bestämde väldigt spontant brunchträff med Helen på ett ställe som heter Borggården. Spansk buffé i superfin restaurang – och efterrätterna var absolutely to die for. Vi kom lite sent, men hann definitivt bli proppmätta. Jag däckade helt när jag kom hem haha matkoma+slutkörd efter åtta matcher på två dagar. Väldigt bra helg :)

 

Kommentera här: