Sommarfin

När jag nu avslöjat mina planer på att rymma Sverige och dess nyckfulla april-/majväder kan jag även avslöja mina skönhetstips på hur man bäst gör sig sommarfin. Som jag skrev tidigare så måste man börja komma in i tänket med att det snart är sommar – sommar, sommar, sommar! – men sedan finns det ju också lite mer praktiska sätt att förbereda sig på.

Skrubba kroppen. Ett riktigt skönt sätt att avsluta det långa kapitlet av mörka dagar och vinterkyla är genom att förbereda huden för ljusare dagar med lättare kläder och mer solexponering. Och vad är då skönare än att genomföra en ordentlig skrubb av hela kroppen? Man känner sig renare, fräschare och en eventuell sommarbränna kommer att fästa mycket bättre.

Decléor 1000 Grain Body Exfoliator, 349 kr | Maria Åkerberg Body Scrub 200 ml, 159 kr
 

Använd brun-utan-sol. BUS har länge varit underskattat! Men faktum är att en brun-utan-sol-bränna är så mycket bättre än en naturlig. Om man är som mig och helst inte exponerar sig för solen på grund av alla de risker som solning för med sig är brun-utan-sol lösningen; välj ett som är vitaminberikat men tänk också på att din hy under den artificiella brännan inte skyddas av detta mot solen.

Bareminerals Faux Tan Body Sunless Tanner, 399 kr | Jane Iredale Tantasia, 349 kr
 

Pimpa naglarna. Vad känns bättre än ett par välmålade, ljusa naglar? Detta bara skriker ”sommar”! Och är ett av mina måsten när jag ska känna mig sommarredo. Välj en härlig färg i ljus nyans och underhåll naglarna regelbundet för att ständigt se sommarfräsch ut.

Essie Professional Nail Polish: Not Just A Pretty Face | Bikini So Teeny 800 | Tangerine 116 | 129 kr/st

Samtliga produkter finns på babyface.se

Soon: LA/SD!

Jag skrev ju i föregående inlägg att jag lämnar Sverige snart – vart ska jag, tänker ni kanske nu? Jo, jag ska till något varmare, något häftigare, något mer glamoröst. Ett ställe som är olikt Sverige på så många olika sätt och som många länge drömmer om att besöka. Där jantelagen inte har någon som helst chans att överleva. Där historia har skrivits och än idag skrivs i termer av populärkultur och kreativt skapande. Där drömmar blir verklighet.

Jag talar så klart om Los Angeles. In the sunny state of California! Men Los Angeles är inte höjdpunkten på denna hyfsat spontana resa. De få planer som smidits inför mitt besök på andra sidan jorden innefattar surfing, paddleboarding, hiking och eventuellt dykning. I San Diego. Som till och med Los Angeles-borna föredrar framför sin egna stad. ”Cause LA is too much LA”, fick jag som förklaring av en fotograf förra veckan.

Självklart ska jag kolla in LA också, det måste jag göra när jag är i Cali. Eftersom jag landar där funderar jag på att även stanna där några dagar innan jag åker till frestelserna i SD. Men SD är ju höjdpunkten på min resa så jag kommer antagligen vilja get there asap. En weekend i en stuga i Big Bear lockar också.

Snart är jag på väg!

A lil taste of LA...

 
...and a lil taste of San Diego:
 

svensk vår

Åh, såg ni vädret igår? Helt bedrövligt! Det är ju meningen att det ska vara vår nu? Med solsken, fågelkvitter och skateboards. Inte snöblandat regn, huttrande fotgängare och vinterkängor. Men en upplevelse handlar ju även till stor del om psykologisk perception så om man börjar tänka i sommarbanor kanske sommaren kommer snabbare? Sommar, sommar, sommar! Thank our God and praise the Lord for I am leaving Sweden soon…