Havrebollshimlen

Plötsligt i måndags fick jag för mig att jag skulle åka till Lincals havrebollsfabrik i Bromma igen eftersom det var flera år sedan jag var där och nästan lika länge sedan jag åt en havreboll över huvud taget. Men till min stora fasa och förfäran läste jag att fabriken lagt ned, företaget är sålt och Bromma är havrebollsfritt. DÄREMOT läste jag också att Delicato var det företag som köpt Lincals och att de i dealen dem emellan hade kommit överens om att Lincals havrebollar fortfarande ska fortsätta produceras med samma recept och med samma maskiner, men säljas via Delicato. På Delicato Outlet.

...va? Delicato Outlet? Finns det en sådan? Där alla Delicatos godsaker finns till försäljning på samma ställe? Och till superlåga priser? Men då måste det ju vara sjukt långt bort, kan ju inte finnas i Stockholms närområden? Eller gör det?! På flera ställen??? Och den närmaste outleten är i Fruängen? Det är ju inte långt bort, man kan väl ta tuben dit? Och så kan man köpa hur mycket godsaker som helst? Kan det verkligen stämma? Hur kan inte fler veta om den? Oh My God!

I present to you: Havrebollshimlen.

Fick med mig två askar Lincals havrebollar och X antal kg morotskaka PLUS Delicatos egna havreboll som jag fick gratis av mannen bakom kassan. Så när jag äntligen kom hem efter min upptäcksfärd i Fruängen på jakt efter Havrebollshimlen blev det havrebollsprovning. Delicato vs. Lincals.

Lincals vann överlägset.