Mensa?

Varning! Detta inlägg skall tas med en nypa salt...
 
 
 
...citron och tequila.
 

Skämt åsido. Har lite mixed emotions om detta så jag vet inte ens om jag kanske helt är ute och cyklar. Ämnet i fråga gäller medlemskap i Mensa. Jag gjorde för skojs skull ett IQ-test på nätet och resultatet fattade jag inte mycket av, det var väl lite halvt smickrande. Men sedan kollade jag upp kraven för att vara medlem i Mensa.
 
För er som inte vet vad Mensa är och endast använder ordet som ett obekvämt verb kan jag referera till deras sveska hemsida som skriver: "Mensa är en ideell internationell förening som bildades i England 1946. Föreningen lokaliserar intelligenta människor världen över och för dem samman genom tidningar, möten och korrespondens. Ordet Mensa är latin och betyder bord. Mensa är en ideell rundabordsförening som är politiskt och religiöst obunden. Mensa International har idag mer än 110.000 medlemmar spridda i över 100 länder. Flest medlemmar finns i USA, Storbritannien och Tyskland."
 
Kravet för att bli medlem i Mensa är förutom obligatorisk medlemsavgift, en prestation i IQ-test som motsvarar de övre 2 % av befolkningen vilket i Sverige innebär 131 poäng eller mer på WAIS/Wechsler-skalan. Och detta har nu blivit intressant för mig för att jag faktiskt är behörig till ett medlemskap (så länge den obligatoriska medlemsavgiften - Gud förbjude - inte kräver att man måste sälja sin förstfödde för att ha råd att gå med). Baserat på ett test på nätet. <-- Detta understryks alltså för att minimera uppfattningen om mig som medlem av de 2 % mest egocentrerade i befolkningen.
 
Anyways, my point is: jag är lite sugen på Mensa. And I will continue the search for more information about this.
 
 
 
 
 

Kommentera här: