Smördegssnurrad måndag

Lyssnar på Hozier's fantastiska låt (se nedan) medan jag mentalt förbereder en måltid för min man. Tänkte servera smördegssnurrad choritzo eftersom det var ett jäkla tag sedan jag bjöd på det. Eller bjöd på mat över huvud taget som inte presenterades på en skiva bröd, hehe. Want the recipe? Here ya go!
 
Smördegssnurrad choritzo

♡ 6 starka choritzo
♡ 230 g smördeg
♡ 1 ägg
♡ 1 dl parmesan
(♡ svarta oliver)
 
Dela varje choritzo i fyra delar och skär smördegen i 24 lika stora strimlor längs med kortsidan. Vira smördegen runt korvarna och lägg på ugnsplåt med bakplåtspapper. Pensla med ett lätt uppvispat ägg och toppa med riven parmesan. Grädda i ugnen tills de är gyllene i färgen, cirka 15 minuter i 200 grader. Servera med passande sås (ketchup om man så vill) och frukt & grönt av eget val. Spetsa eventuellt choritzon med olivklädda tandpetare.
 
Enjoy! ♡