The end of a white month.

Imorgon är det 1 februari och min och Tommys vita månad kommer till sitt slut. Efter julen insåg vi hur mycket onyttigheter vi hade på lager i en kökshörna som skulle förstöra våra kroppar om vi skulle konsumera det. Så vi stoppade allting i en kasse och Tommy gömde den någonstans (i sin mage???) och sedan slöt vi dealen att ha en vit månad.
  
Villkoren för den vita månaden var ingen choklad, ingen läsk, inget godis eller andra sötsaker såsom bakelser, för nu skulle vi vara hälsosamma! Tommy har dock varit duktig på att gå runt reglerna och druckit både O'boy och saft och ätit popcorn, naturgodis och Gud vet vad mer... Visserligen gjorde vi inte upp några specifika regler kring just de produkterna men jag känner att om man har godisförbud och sätter kroppen i abstinens, då ska man inte simulera godisätning eller läskdrickande genom att dricka söta drycker eller äta snacks eller godis i någon form över huvud taget!
 
Kan stolt meddela att jag varit strängt bunden till den vita månaden och nekat godis, snacks och annat småätande jag blivit erbjuden. Kan dock med skam även erkänna att jag fick ett återfall när Tommys mamma kom hem från Bosnien efter nyår och vi skulle fira jul tillsammans - det var svårt att hålla sig borta från de uppdukade chokladbollarna jag trugades i... Och det är så sjukt synd att jag föll för frestelsen för jag har inte ens knaprat lite på något sött sedan dess! Fick smutta på en Aloe Vera-dryck som jag tyckte verkade lite onaturligt söt men som hävdades var nyttig, annars har jag hållt mig till frukt och grönsaker som snacks.
 
Sötsuget försvann ganska fort efter att den vita månaden inleddes och för att fira vår förväntade framgång bokade jag och Tommy in en chokladprovning i mitten av februari. Så även om löftet officiellt upphör när klockan slår 00:00 i natt ska jag ändå satsa på att vara godisfri fram till chokladprovningen - kanske blir det en extra ultimat upplevelse då?
 
Godis är jag som sagt inte sugen på men bakelser har jag insett att man äter alldeles för lite av i vanliga fall. Istället för att äta dåliga snacks och billiga choklad- och sockerpåsar borde man istället unna sig fina tårtor och cupcakes. De är ju så fina att titta på också! Cupcakes med härlig glasyr, morotskaka och prinsesstårta kommer vara några av de första söta godsakerna jag stoppar i mig när min förlängning av den vita månaden upphör. Jag längtar verkligen... Men längtar samtidigt tills de där extra kilona försvinner och de där muskelpartierna kommer fram. Och det är nog värt att avstå från socker i tre veckor till för den sakens skull.
 
 
 
 

enjoying my new shapes

Väger mindre för varje gång jag ställer mig på vågen, har gått nedför en stabil viktkurva sedan början av januari. Känner mig så otroligt glad och stolt över mina nya former! Fastare och slimmare. Så som jag väger nu har jag inte vägt på typ 5 år. Nästan alla mina byxor är för stora och är helt pölsiga i midjan, krävs ett tjockt bälte för att hålla dem på plats. Har redan nått ett par av mina mål, ser verkligen fram emot att nå min målvikt och sedan fortsätta hålla den. Iiiiiih!