Dagens Intag

Provade på Picniks nya plattform, inte riktigt samma som förr men fungerar ändå helt okej! Ovan ser ni mitt intag av mat idag. Känner mig stolt att jag sluppit skriva "Choklad x5" eller "14 kg lösgodis" hehe! Tror inte att ni som läser det här bryr er ett skit om vad jag intagit - faktum är att jag troligtvis skulle skriva en asdryg kommentar eller bara stänga ner skiten på en gång om jag såg det här på nåns blogg. Men nu är det ju jag som skapat detta och det är mig det handlar om så vore lite självdestruktivt att göra något sådant.

Anyhow, jag har ett skrivblock där jag varje dag skriver ned dagsvikten, alla matintag samt motion. Nu var det någon vecka sedan jag gjorde det och jag har inte direkt tänkt ta upp det igen men i Picnik ser det ju så fint ut med alla färger och former osv mihi! Dessutom visste jag inte vad jag skulle skriva så det blev dagens matintag helt enkelt hahaha. Men att varje dag notera vad man ätit och hur mycket man rört på sig är ganska bra tycker jag. Vet att det är en vana som anorektiker och folk med ätstörningar brukar lägga sig till med men jag får ganska bra motivation av det. Då känner man sig stolt över de dagar man hållt sig till det man ska hålla sig till och dessutom haft en ganska låg vikt ("låg" haha, dröjer nog innan jag anser mig ha en låg vikt) om man jämför med andra dagar då onyttigheterna aldrig slutat skrika på en eller när man helt enkelt ätit för mycket av en alldeles delicious maträtt. Då vill man bara puncha sig själv i ansiktet.

Om någon nu mot all förmodan skulle intressera sig för mitt dagsintag följer här en beskrivning:
  • Den blåa bubblan består av dagens middag. Följde tallriksmodellen (tror jag? haha) med mer grönsaker än riktig mat, skar ned på riset också eftersom det inte är optimalt med vitt ris (GI och sånt, ni vet). I vanliga fall äter jag någon kött-, kyckling- eller fiskbit (fisk för det mesta, Philipino style som sagt) och blandar till en god sallad som består av gurka, isbergssallad och tomat och när det är något riktigt fint tillfälle även majs och paprika. Brukar inte gräva mig så djupt in i kylskåpet utan det brukar bli the basics för det mesta.

  • Den lila bubblan visar mitt pluggsnack. Egentligen vill jag undvika kaffe och te så mycket som möjligt och det går ju bra med kaffe eftersom jag tycker det är ganska så übergräsligt, men te är en så bra sötsugsnedsättare så jag dricker det i alla fall. Vid enstaka tillfällen. Typ idag och nån gång förra veckan. Anledningen till att jag vill undvika te är att man får gula tänder. Inte på en gång kanske men jag vill få mina tänder att bli så vita som möjligt och då får man satsa lite genom att borsta 2 gånger om dagen à 10 minuter plus stay the feck away from teeth yellowing stuff. Such as tea. Russinens hemlighet avslöjade jag idag - det är inte alls så nyttigt som man tror! Ur en logisk synvinkel borde man ju inse det i och med att det är torkad frukt (som generellt sötas) men jag tog förpackningen och jämförde med Marabou Sensation Macadamia Honey och blev shocked. Chokladen innehåller mer energi, mer protein, MINDRE kolhydrater, MINDRE sockerarter och mer natrium än russinen. Dock failar chokladen med fett (34,5% mot 0,46%) och fiber (1,7% mot 3,7%), och i alla fall fetthalten är ju ganska viktig ur viktnedgångssynpynkt. Alltså: good choice, Tiny.

  • Den gröna bubblan visar... en omelett. Lol! Det var ett snack jag tog när mamma kom med sitt dagliga, överdrivna och oavbrutliga skvaller tillika bullsht. Kunde liksom lika gärna ta en paus i pluggandet och steka lite ägg eftersom mamma pratar så överdrivet mycket ibland och i endast 3 sekunder förstår innebörden av "Jag måste faktiskt plugga nu".

  • The pink bubble visar vad jag åt till frukost. Blev lite väl mycket, brukar alltid äta två kokta ägg till frukost men alltid ANTINGEN plain gröt eller mackor (grovt bröd of course). Men leverpastejen var på väg att gå ut så jag offrade mig. Blev dock lite mycket så jag delade resten av gröten till Fat Ketty. Haha, förhoppningsvis är det inte längre Fat Ketty n Fat Tiny utan BARA Fat Ketty! Just like it should be!

  • And at last - the yellow bubblish kunde jag inte fylla med något eftersom jag var duktig och stayed the feck off allting annat. Så klämde in de fyra kilona som är borta!

And that's all for tonight my friends, stay tuned for another highly interesting blog post from Fat Tiny tomorrow, at noon or pm or any other time of the day!!

see the irony

First I update on how many kilos I've lost. Then I post an entry stuffed with food related jokes. Gives you some perspective huh? No wonder I've had a hard time taming my weight. But it's hard when you need energy to study several hours in a row and upon that - having a Mum who cooks tons and tons of food. Everyday. Every time of the day. Philipino style. Lol! So true!