Ekströms kylda desserter: Crème Brulée

Med stora förväntningar tog jag ut Ekströms Crème Brulée-förpackning ur kylskåpet och började sätta igång. Tänk så enkelt det är när man har en färdig kräm att bara hälla i en kastrull och värma! Det gick mycket smidigt att tillaga denna magnifika dessert, efter 40 minuter (då den större tiden stått och kylts i kylskåpet) var den klar att lägga in i ugnen.

Tyvärr har vi ingen gasolbrännare i vårt lilla kök vilket gjorde att rörsockret högst upp inte blev helt jämnt bränd i ugnen. Detta bidrog till en något misslyckad crème brulée eftersom halva grejen med den är den krispiga ytan som bryter av mot det lena innehållet. Själva innehållet smakar ju förstås inte som en riktig egengjord, äkta fransk dessert men med tanke på allt bökande man sparar genom Ekströms kylda desserter kan man inte annat än fröjdas över hur välsmakande den ändå blev. Vill man ha en något sötare brulée kan man självklart hälla i en deciliter till av vanligt strösocker när man tillagar själva krämen.

Den här kylda desserten passar utmärkt för en lite finare avslutning på en middag, men då ska man helst inneha en gasolbrännare i sin ägo så att den även ser fin ut. Jag hade tyvärr inte små ugnssäkra formar när jag gjorde den här utan en enda stor och jag tror att det kan vara till tillagarens fördel om man har små. Det blir både godare (i och med att det inte blir för mycket samt att rörsockret kanske lägger sig bättre) och går snabbare i kylskåpet. Räcker säkerligen till 8 personer.

Slutgiltigt betyg av Ekströms kylda desserter: Crème Brulée: 4 av 5


Kristina